70 рози по повод седумдесет годишнината на одредот

На 4.12.2022 год. (недела) во рамките на програмските активностите по повод 70 години извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес, членови на кубот на брѓани при одредот организираа акција на засадување на 70 рози во извидничкиот центар “Голозинци“ по повод јубилејот на нашиот одред. Покрај седумдесете рози беа посадени и десет туји кои хортикултурно ќе го разубават логорскиот простор и дворот на извидничкиот центар “Голозинци“.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.