70 години ИО “Мија Станимировиќ“ – Ниш

На 24.9.2022 год. (сабота) на терените на извидничкиот дом “Мија“ во Ниш се одржа прославата по повод 70 години од формирањето на нашиот братски одред,  извидничкиот одред “Мија Станимировиќ“.

Во рамките на академија беше изложено свеченото експозе од страна на старешината на одредот Слободан Тепавац. На самата академија беа доделени јубилејни плакети меѓу кои и на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес.

Во рамките на оваа прослава беше и официјално пуштен во употреба извидничкиот дом “Мија“, а воедно беше презентиран и идејниот план за уредување на овој дом. Најмладите извидници – развигорците го дадоа својот свечен завет во рамките на прославата.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.