Велешките извидници учесници на акцијата “Поздрав на пролетта“

На 23.03.2024 (сабота ), велешките извидници учествуваа на акцијата “Поздрав на пролетта” организирана од страна на ИПО “Јадран“. На оваа акција учествуваа над 400 учесници од цела Македонија, како од градовите Велес, Скопје, Валандово, Штип и Куманово.

На акцијата имаше голем број на активности кој беа поделени на две категории. Едната категорија ги опфаќаше повозрасните извидници и тоа беше хајк од ИЦ “Брезица“ се до Катлановска Бања.

А другата категорија беше за помладите извидници, и тоа беа подавање на фризби, движење во јаже, стрелање. На оваа акција од нашиот одред учествуваа: нашиот началник Иван Гушев, Јована Јошевска, Мелани Трајковска и Ели Ничовска.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.