Настап на 5 ФМ Радио – 107,1

По повод 22 февруари Светскиот ден на извидништвото, на локалното радио  5 ФМ во Велес на 107,1  настап имаше Ангелче Гушев кои што  во рамките на дваесет минутниот разговор  ги претстави следните  активности:

–  за хронологијата на светското извидништвото од самиот почеток во 1907,

– за основачот на извидничкото движење сер Робер Баден Пауел и неговата сопруга Олив Баден Пауел

– учество на последниот извиднички собир Лондон 2007 

– за 55 години – извидничко движење во Велес и прославата која што ќе следи во месец април

– за новиот прирачник “Логорување“

– за 23 Средби на извидници Велес 2008 кој што ќе следат во месец мај

– за 10 Смотра на СИМ и нашето одредско учество на истата која што ќе следи во месец јули

– за наредните тековни активности во 2008 година организирани од страна на СИМ и одредите ширум Македонија и надвор од неа

– одредска програма за прослава по повод 22 февруари

– програма на СИМ за прослава по повод 22 февруари 

– проектни активности кои следуваат за реализација од страна на нашиот одред 

 

 

 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.