36 Меморијал Марко Граорковски

Извидничко пораченскиот одред “Јадран“ од Скопје во периодот од 24 до 26 април 2009 год. го организираше  36 Меморијал Марко Граорковски.  Меморијалот се одржа на терените на Катлановска Брезница, Општина Петровец, Скопје.

На овој меморијал учество земаа следните одреди:  ИО “Илинден“, ПСИО, ИПО “Галеб“, ИО “Наум Наумовски – Борче“ од Крива паланка, ИО “Еригон“ од Прилеп,  ИО “Скаут“ од Куманово, ИПО “Крсте Јон“ од Струга и ИО “Димитар Влахов“ од Велес.
Натпреварите на овој Меморијал се организираа во областа на топографија и ориентација на непознат терен и голем број на полигонски игри. Првото место место го освои патролата на ИО “ Скаут “ од Куманово, второто место патролата на ИПО “Галеб“ од Скопје и ИО “Еригон“ од Прилеп.
Патролата на ИО Димитар Влахов од Велес го освои шестото место. 
 
 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.