Старт на регатата Гемиџии 2011

Програма на Вардарската регата Гемиџии 2011

СРЕДА – 29.6.2011 год.
 -19.00  Собирање на учесниците на регата Гемиџии 2011 пред споменикот на Панко Брашнар и дефиле до споменикот на Гемиџиите кај Мало мовче
-20.30 Културно – уметничка програма Интернационален Фолклорен фестивал – ИФФ
-22.00 Настап на Мики Секуловски и Орхидеја Дукова

ЧЕТВРТОК – 30.6.2011 год.
-8.30 Поклонивање пред споменикот на Гемиџиите
-9.00 Обраќање на Градоначалмикот на Општина Велес, Горан Петров
-9.30 Тргнување на регатата Гемиџии 2011

Пловење на релација Велес – Криволак
 
ПЕТОК – 1.7.2011 год.
Пловење на релација Криволак – Демир Капија
 
 САБОТА – 2.7.2011 год.
Пловење на релација Демир Капија – Марвинци
 
НЕДЕЛА – 3.7.2011 год.
Пловење на релација Марвинци – Гевгелија и крај на регатата со свечен прием на Градоначалникот на Гевгелија

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.