Трети на средбите – Пелинце 2011

На покана на извидничкиот одред “Скаут“ од Куманово, две патроли на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес земаа учество на  меѓународните средби на извидници – Пелинце 2011. Овие средби на извидници се одржа на терените на меморијалниот центар АСНОМ во селото Пелинце и тоа во периодот од 15-17 април оваа година. Натпреварите се организираа во областа на топографијата и ориентацијата во непознат терен, полигонски натпревари, прва помош и сигнализација. На средби учествуваа следните одреди и тоа: ИО “Илинден“, ПСИО, ИПО “Галеб“ и ИПО “Јадран“ од Скопје, ИО “Димитар Влахов“ од Велес, ИО “Н.Н. – Борче“ од Крива Паланка, ИО “Гоце Делчев“ од Св.Николе и извидници од Крагуевац, Ниш и Врање – Република Србија. На овие меѓународни извиднички средби, првото место го освоија извидниците од ИО “Илинден“ од Скопје, второто место го освоија извидниците од Србија а третото место извидниците на ИО “Димитар Влахов“ од Велес.
 
 

                  

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.