Учество во Јавната расправа за Буџетот на Велес за 2010

Општина Велес и Фондација ФОКУС на 3-ти и 4-ти ноември 2009 год .организираше јавни расправи за Буџетот и програмите за активностите на општината за 2010 година. Јавната расправа за претставниците на здруженија на граѓани и фондации (спортски клубови, здруженија на граѓани и фондации, културно-уметнички друштва и граѓани е одржа на 3-ти ноември (вторник) со почеток во 18 часот, во големата сала на Општина Велес.
Треба да се напомене дека извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од повторно се избори за финансирање на програмски активности во 2010. со средства од Буџетот на Општината.
На оваа Јавна расправ учествуваше Ангелче Гушев како преставник на одредот. 

На јавната расправа се разговараше по следните нацрт-програми:

– Нацрт-програма за уредување на градежно земјиште и заштита на животната средина на просторот на Општина Велес во 2010 година.
– Нацрт-програма за активностите на Општина Велес во областа на Локалниот економски развој (ЛЕР) и развојот на информатичката технологија (ИТ) во 2010 година.
– Нацрт-програма за активностите на Општина Велес во областа на културата во 2010 година.
– Нацрт-програма за активностите на Општина Велес во областа на образованието во 2010 година.
– Нацрт-програма за активностите на Општина Велес во областа на здравството и социјалната заштита во 2010 година.
– Нацрт-програма за активностите на Општина Велес за поддршка на НВО секторот во 2010 година.
– Нацрт-програма за активностите на Општина Велес во областа на заштитата и спасувањето и противпожарната заштита и справувањето со кризи во 2010 година.
– Нацрт-програма за активностите на Општина Велес во областа на спорт и млади во 2010 година.
– Нацрт-програма за активностите на Општина Велес во областа на промоција и комуникација со јавноста во 2010 година.
– Нацрт-програма за активностите на Општина Велес во областа на меѓународната соработка во 2010 година
– Нацрт-програма за изградба на споменици и спомен обележја на територијата на Општина Велес за периодот 2010-2015 година.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.