Програма на регатата “Гемиџии 2010“

Активностите околу организирањето на Вардарската регата “Гемиџии 2010“ веке се движат во нагорен тек. Се оформи организациониот одбор кој е во следниот состав: Градоначалник на Општина Велес, Совет на општина Велес, Центар за развој на Вардарски плански регион, АРМ, МВР, Агенција за млади и спорт, Сојуз на спортски федерации на Македонија, Сојуз на спортови на Велес, Извиднички одред Димитар Влахов, Кајака кану клубовите од Велес, ОО на Црвен Крст, Дирекција за заштита и спасување, Центар за управување со кризи, Ротари клуб, Медицински  центар – ЈЗУ Болница Велес, ТВ Канал 21 и ТВ Здравкин. Регатата ке се реализира во периодот од 1 до 4 јули 2010 година, а технички организатори на регатата се: трите кајакарски клубови од Велес, извидничкиот одред “Димитар Влахов и ОО на Црвениот крст

ГЛОБАЛНАТА ПРОГРАМА НА ВАРДАРСКАТА РЕГАТА “ГЕМИЏИИ” 2010
– логорување во центарот на градот со подигање на шатори, логорски оган и спуштање на пловните објекти во реката Вардар (сплав, пет гумени чамци – колбасичари, 20 кајаци и пет кануа) и организирање на културно забавна програма со традиционална велешка музика.

 

ПРВ ДЕН
Старт на регатата од Логорот кај Мало мовче во центарот на градот
Ручек и одмор кај фариката за вештачко губриво ХИВ
Пристигнување во Стоби – Општина Градско и ноќевање

 

ВТОР ДЕН
Поагање од Стоби
Ручек во близина на Неготино
Вечера кај  и нокевање во Демир Капија

 

ТРЕТ ДЕН
Поагање од Демир Капија
Ручек кај Градец
Вечера и нокевање кај Марвинци

 

ЧЕТВРТ ДЕН
Поагање од Марвинци
Пристигнување кај мотелот во Гевгелија и ручек и средба со граѓаните на Гевгелија и затварање на Вардарската регата Гемиџии 2010.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.