Катлановска Брезица 2010

Во организација на извидничкио поречански одред “Јадран“ од Скопје, во периодот од  23 до 25 април 2010 год. во селото Катлановска Брезица се организирааше традиционалниот меморијал “Марко Граорковски“. На овој Меморијал, извидничкиот одред  “Димитар Влахов“ од Велес учествуваше со една патрола. Извидниците се натпреваруваа во областа на топографијата и ориентацијата на непознат терен. На овие средби покрај нашите извидници учество земаа и извидници од Скопје, Прилеп  Крива Паланка, а имаше и 50 извидници од Бар – Република Црна Гора.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.