Ниш: Чика Драги 2010

Во организација на нашиот братски извидничкиот одред “Мија Станимировиќ“ од Ниш – Република Србија“ во периодот од 9 до 11 април 2010 год., извидничкиот одред “Димитар Влахов“ зема учество на традиционалниот извиднички  повекебој “Чика Драги“ 2010 (кој до 1989 година го носеше името ИПП “Мики Маус“). Меморијалот се одржа на терените на Долна Трњава во близината на Ниш и тоа во конкуренција на категориите на помлади извидници и извидници. Натпреварите се организираа во делот на ориентација и топографија во непознат терен, прва помош, полиг на спретност, изработка на графички материјали, сигнализација и турнирски активности (извиднички фудбал,
грабни стапче и сл.).   

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.