Вардарска регата “Гемиџии 2010“

На последната седница на извршниот одбор на Сојузот на спортови на Велес одржана на 10.3.2010 год. (среда) , се донесе одлука за формирање на Организационен одбор кои што ке раководи со подготовките на Вардарската регата “Гемиџии 2010“.  Во организациониот одбор влегоа по двајца претставници од извидничкиот одред “Димитар Влахов“, ОО на Црвениот крст на Велес, кајакарските клубови. Овој одбор ќе има задача да ја подготви и координира целокупната активност  за реализацијата на вардарска рега “Гемиџии 2010“  која што дваесетина години не се организира. Организацијата на оваа регата ке биде поддржана од страна на Локалната самоуправа на Велес, Федерацијата на спортски сојузи и други институции.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.