Започнаа подготовките за РИОН 2010

Поагајки од програмата за работа за 2009 / 2010, победничката екипа на РИОН 2009, машката патролата на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ ги започна подготовките за РИОН 2010. Подготовките за РИОН 2010 започнаа на 14 февруари на терените покрај реката Тополка и месноста Вршник. Подготовките започнаа со основите на ориентацијата и топографијата на непознат терен, потоа читање на топографска карта и пронаогање на контролни точки на терен. Покрај практичната работа на терен и подготовката на храна на терен во одредската канцеларија  се започна и со цртање и усовршување на графичките материјали.

Подготовките продолжуваат и понатаму …..  

 
 
 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.