Мини Смотра – Голозинци 2009

Извидничкиот одред “Димитар Влахов” од Велес на својата редовна седница на старешинството,  одржана на ден 11.3.2009 год. (среда)  донесе ОДЛУКА за организирање на петдневно логорување или т.н. МИНИ СМОТРА која што ќе одржи во периодот од 4 до 8 септември 2009 год.  во извидничкиот центар “Голозинци“ во истоменото село и тоа по повод Денот на државноста 8 Септември. Во рамките на програмскиот дел на оваа МИНИ СМОТРА ќе се организираат  24 Средби на извидници   Велес – Голозинци 2009 и семинар за обука на старешини и началници и семинар за пишување на проекти.  Семинарот за обука на старешини и началници и за пишување на проекти ќе се организира во рамките на превземените обврски од "Tailored support" програмата која што ја реализира Европскиот скаутски регион и СИМ. Активностите за оваа програма беа договорени  на последната средба со преставниците на Европскиот регион, во Велес на 31.1.2009 год. На овој семинар се предвидува учество на  предавачи надвор од Република Македонија.

Глобалната програмата на оваа МИНИ СМОТРА  е следна:

а) 4 – 6.9.2009 год. ( петок – недела)…………………………………….. 24 Средби на извидници

б) 6 – 8.9.2009 год. (недела – вторник)……….. Семинар за обука на старешини и началници

в) 6 – 7.9.2009 год. (недела – понеделник)…….. Семинар за пишување на проекти

За сите информации околу двете гореспоменати програмски активности во наредниот период. Сите дополнителни информации поврзани со Средбите и споменатите семинари ке  ги добиете од официјалниот елаборат кој што можете да го симнете тука , а пријавата за учество на споменатите активности можете да ја најдете тука .   

 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.