Пелинце 2009

Во организација на извидничкиот одред “Скаут“ од Куманово се организираа традиционалните средби на извидници, кои се одржаа во селото Пелинце во периодот од 10 до 12 април оваа година. На овие средби на извидници учествуваа извидници од ИО “Димитар Влахов“ од Велес, ИПО “Јадран“, ИО “Методи Митевски – Брицо“, ИО “Илинден“ сите од Скопје, ИО “Еригон“ од Прилеп, ИО “Крсте Јон“ од Струга, ИО “Наум Наумовски – Борче“ од Крива Паланка и гостите од Република Србија од ИО “Краљ Петар Први“  од Ниш.

Натпреварите на овие средби се организираа во делот топографијата и ориентацијата во непознат терен.Првото место го освои патролата на ИПО “Јадран“ од Скопје, второто место го освои патролата на ИО “Краљ Петар Први“ од Ниш и третото патролата на ИО “Еригон“од Прилеп. Извидниците од Велес земаа учество со една патрола.
 
 
 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.