Куманово: Средби на извидници Пелинце 2008

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес со дванаесет извидници во периодот од 11 до 13 април оваа година зема учество на Средбите на извидници “Пелинце 2008“ организирани во истоименото село. Организатор на овие средби беше извидничкиот одред “Скаут“ од Куманово.

 Натпреварите на овие средби се реализираа во областа на топографијата и ориенацијата во непознат терен со изработка на познатите извиднички материјали.

Учество на средбите земаа извидници од Скопје, Крива Паланка, Прилеп и гости од Република Србија (Ниш, Лазаревац и Белград).

 

 

 

 

 

 

                 

                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.