Завет Голозинци 2007

  За извидницитеод извидничките одреди “Димитар Влахов“ од Велес и “Еригон“ од Прилеп се организираше давање на завет за новодојдените извидници по поминатиот три месечен подготвителен период. Заветот беше организиран во извидничкиот центар Голозинци 

во периодот од 15 и 16 декември. На заветот учествуваа педесетина извидници од двата одреда. Покрај свеченото давање на завет, сите учесници работеа извиднички активности од типот на организирање на патролна средба, пренесување на шифрирани пораки (усмена порака, германикус),  кратко ориентационо движење во природа, цртање на панорамска слика и практично објаснување на заветот и извидничките закони и игри во природа.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  

 

 

 

 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.