Астронаут на Аполо 13 кажа ….

Мислам дека се она што ќе научиш во Извидништвото – работата во група, да бидеш искрен кон другите, да бидеш поврзан со другите ….. И навистина да зависиш еден од друг, на нашите логорувања, на нашите излети. Да реализираш активности преку кои се создава карактерот во младиот човек кои со себе ќе го понесе и во позрелите години, а со тоа се создаваат многу подобри граѓанини во заедницата.

Поради тоа, за мене извидничкото движење секогаш било организација на која секогаш сум и помагал. Мислам дека извидничката организација е најдобра за млади….. која ние ја имаме во нашата земја ……   

 

 

 

Џејмс А. Ловел
Астронаут во Аполо 13

Советник во Boy Scouts of America 

 

 

 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.