Белград: 12ти Денови на другарството

Една патрола од петмина извидници на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес, во периодот од 4 до 6 април оваа година зема учество на извидничката акција “12 Денови на другарството“ која што се одржа во Белград, во организација на извидничкиот одред “Бреза“.

Местото на одржување на акцијата беше во општина Чукарица, со сместување во основното училиште “Аца Милосављевиќ“ во село Тешањ. На оваа акција учество земаа 35 извиднички одреди од Република Србија. Натпреварувачкиот дел на акцијата се однесуваше на топографија и ориентација во непознат терен со изработка на сите нас добро познатите извиднички материјали. Оваа акција беше ортворена од страна на старешината на СИС, г-дин Момчило Петковиќ и старешината на ИО “Бреза“ Предраг Ѓорѓевиќ.

Петте извидници од извиднички одред “Димитар Влахов“ беа единствените претставници од Сојуз на извидници на Македонија.

 

 

 

 

 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.