“101 идеја за логорување“, ново дело на велешките извиднци

naslovnaИзвидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес,  во рамките на прославата по повод 22 февруари  Светскиот ден на скаутизмот ќе го промовира  новиот прирачник “101 идеја за логорување“, создаден од нашиот долгогодишен член Влатко Влахчев.  Промоцијата на прирачникот ќе се одржи на 22.2.2016 год.  (понеделник) во Ликовниот салон во Велес со почеток во 19.00 часот. За таа цел старешинството на одредот ги поканува сите извидници  од Република Македонија да земат учество на промоцијата на  споменатиот прирачник.Со промовирањето на овој прирачник извидничкиот одред “Димитар Влахов“ -Велес останува водечки одред во Република Македонија кои создава литература од која што членството во Сојуз на извиднидници на Македонија многу  подбро се едуцира за практикувањето на извидништвото во Велес и Македонија, а со тоа истото се подигнува на многу високо ниво.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.