Поминаа првите 10.000 отварања

Ете и тоа се случи, повеќе од 10 000 читатели досега, кои заедно со нас ја делеа, чувствуваа, читаа и ја живееја приказната и реалноста за извидништовото во Велес за извидничкиот одред “Димитар Влахов“. Во виртулениот свет нема граници и визи. Преку нашиот одредски сајт, сите кои што сакаа да имаат некаква информација за извидништвото во Македонија, го посетуваа, симнуваа информациии, донираа информации.
За квалитетот на нашето работење, за квалитетните информации, за промоцијата на извидништвото, за промоцијата на нашата мила Македонија, беше и “хакнувањето“ на нашиот сај од страна на нашите јужни соседи….. Но сепак останавме опстоивме, повторно го поставивме.

10.000 “отварач“ на нашата веб адреса е од  Бугарија, а тоа се случи на 18 мај 2009 година во 13.28 часот, пристапил од страна на нашиот пријателски сајт www.lisica.mk, а се задржал 22 секунди. Во сосотојба на немање веб сајт на нашиот Сојуз на извидници на Македонија, нашиот одредски сајт и со голема почит кон уште неколку сајтови (на ИПО “Галеб “ и ИО “Илинден“ и двата од Скопје) се покрива големиот недостаток од информации кои треба да ги сервисира нашата сојузна канцеларија…. но остануваме да го покривааме овој недостаток….
Како и да е, горди сме на оваа бројка повеќе од 10 000 читатели, кои упорно и од не знам која причина не читаа, за да им послужиме како пример како репер. Времето и наредниот јубилеј од 20 000 читатели  ќе покаже дали сме ја заслужиле вашата извидничка љубов. Нека е и за многу години. Не патиме од големи бројки и резултати за во иднината, патиме и се плашиме од евентуален неквалитет, неинвентивност, некреативност и надпросечна просечност.
Всушност одиме понатаму…. ке го очекуваме….. 20.000 …. отварач на сајтот…. отворени за сите да донираат и доставуваа информативем материјал во форма на текст и дигитални фотографии…..

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.