Шести сениорски средби на извидниците од Западен Балкан

28378647_10213909138736003_6610263163602200460_nВо периодот од 23-25.2.2018 год. во Требиње (Босна и Херцеговина),  се организираа шестите брѓански (сениорски) средби на извидниците од Западен Балкан. На овие средби учество земаа делегации од извидничките сојузи на Хрватска, Македонија, Србија, Црна гора и Босна Херцеговина но и делегации од Јужна Кореја и Франција. На оваа тридневна средба за учесниците се орагнизираа повеќе темаски панели на кој се разговарше за: создавање на заеднички тим за обука, извидничка лига и систем на заеднички проектни активности и размена на информации помеѓу националните сојузи. Како најдобри начини на продолжување на соработката е креирање на заедничк проек  ти. Делегацијата на СИМ беше составена од 25 извидници од извидниките одреди “Димитар Влахов“ од Велес,“ Јадран “ од Скопје и “Крсте Јон“ од Струга и преставници на Сојозот на извидници на Македонија.

28168347_10211078100776216_7198034906480704599_n
Со овие шести  сениорски средби започна вториот  круг на организација на средби,  така што Сојузот на извидници на Црна гора  во 2019 година, повторно е  домакин на овој тип на средби. Учесници на оваа средба од страна на извиднички одред “Димитар Влахов“- Велес беа Ангелче Гушев , Влатко Влахчев, Жаклина Гушева  и Јордан Бајрактаров.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.