Чиста и европска Македонија

На 21 септември 2008 год. (недела) се организираше масовната еколошка акција за чистење на јавните површини од комунален отпад под мотото “Чиста и европска Македонија“. Еколошката акција е организирана од страна на Министерството за екологија и просторно планирање заедно со  Министерството за транспорт и врски и ЗЕЛС.

Во рамките на споменатата акција членови на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес, Фондацијата “Фокус“, ЕД “Вила Зора“ работеа на средување на јавниот простор околу објектот на Домот на невладини организации во Велес.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.