Четврти сениорски (брѓански) средби на извидниците од Западен Балкан

zapadenbalkanВо периодот од 19-21.2.2016 год. во Охрид, во хотелот “Климетица“,  се организираа четвртите брѓански (сениорски) средби на извидниците од Западен Балкан. На овие средби учество земаа делегации од извидничките сојузи на Македонија, Србија, Црна гора, Хрватска и Босна и Херцеговина. На оваа тридневна средба за учесниците се орагнизираа повеќе темаски панели на кој се разговарше за: создавање на заеднички тим за обука,  извидничка лига и  систем на заеднички проектни активности и размена на информации помеѓу националните сојузи. Како најдобри начини на продолжување на соработката е креирање на заедничк проекти.   За сите учесници беше организирано  и пловење по  Охридското езеро . Делегацијата на СИМ беше составена од  25 извидници од извидниките одреди “Димитар Влахов“ од Велес,“ Јадран “ од Скопје и  “Крсте Јон“ од Струга и преставници на Сојозот на извидници на Македонија .Учесници на оваа средба  од страна на  извиднички одред “Димитар Влахов“- Велес  беа  Ангелче Гушев , Влатко Влахчев и Богдан Маневски.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.