Честитка за соработката со Мировниот корпус

На 60 роденден на Мировниот корпус и на неговото дваесет и пет годишно постоење во нашата
земја, Мировнио корпус испрати писмена благодарност до извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес.
за пријателството и соработката за сите овие изминати години.

Сакаме да напоменеме дека централната прославата на 50 годишнината од постоењето на Мировниот корпус и 15 години од неговото присуство во Република Македонија, се организираше во Велес во организација на
Општина Велес и извидничкиот одред “Димитар Влахов“. На оваа прослава беше присутен тогашниот
амбасадор на САД во Република македонија, г-дин Филип Рикер заедно со тогашниот Градоначалник на Велес г-нот Горан Петров.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.