Учество на свечената академија по повод 50 години ИПО “Јадран“

plaketaНа покана на извидничко поречанскиот одред “Јадран“ од Скопје делегација на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ Велес зема учество на свечената академија по повод јубилејот “50 ГОДИНИ ИПО ЈАДРАН СКОПЈЕ 1967 -2017“. Академијата се одржа во Домот на културата  “Кочо Рацин“ Скопје ( Дом на Градежници) на 4.11.2017 год. (сабота). На овој голем јубилеј на ИПО “Јадран“ учество земаа повеќе од 150 извидници од одредот славеник и повеќе од 200 гости од Македонија. Воедно беа присутни и делегации од Сојуз на извидници на Црна гора, Сојуз на извидници на Србија, Сојуз на извидници на Хрватска и Сојузот на извидници на Бугарија. На оваа свечена академија од страна на ИПО “Јадран“ , извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес беше одликуван со Плакета за придонес во развојот на одредот и успешна соработка. Извидниците од Велес на нашите драги пријатели од ИПO “Јадран“ им посакуваме успешна работа.

jadran2во времето кое доаѓа.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.