Учество на “46 меморијал Чика Драги“ 2021

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес на покана на извидничкиот одред “Мија Станимировиќ од Ниш, Република Србија во периодот од 20 до 22 август  2021 година со пет извидници – зема учество на “46 Меморијал Чика Драги“. Овој меморијал претставува еден од нај старите и нај посетен извиднички собир на извидници во Република Србија.

На оваа манифестациија учество заради пандемијата на Ковид 19 учество земаа ограничен број на извидници од Србија, Босна и Херцеговина и Македонија. Патролите  се натпреварува во областа на топографијата и ориентацијата во непознат терен. Велешките извидници беа во состав: Ангелче Гушев, Ненад Андреевски, Жаклина Гушева, Владимир Ивановски и Катерина Гушева.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.