Учество на Февруарски поход

На 21 февруари 2009 год. (сабота) во рамките на прославата на Светскиот ден на скаутизмот,  членови на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес, земаа учество на прославата по повод 65 години од реализирањето на Февруарскиот похот. За таа цел нашите извидници во соработка со Сојузот на  борците, Армијата на Република Македонија преставници на Општина Велес и Општина Чашка положија свежо цвеќе на споменикот во месноста Камила (во близина на болницата Јасеново).
 
 
 
 
 
 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.