Учество на состанок за Менаџмент на волонтери во извидништво MOVIS 2017

jane_viksaВо период од 7 – 10.12.2017  год. во Барселона, Шпанија се одржa состанок за Менаџмент на Волонтери во извидништвото (Management of Volunteer in Scouting 2017). Целта на состанокот беше за споделувања на искуства  како и вмрежување на извидници кои работат со менаџериње на волонтери. На овој настан учествуваа  шеесетина  извидници од повеќе  европски држави. Темите што беа опфатени на овој семинар беа класифицирани во сесиите и тоа: светски политики во однос на MOVIS, онлајн алатки користини во MOVIS, возрасни во извидништвото и лидерство во извидништвото. Преставници на овој состанок од Сојузот на  извидници на Македонија беа Виктор   Петрушевски и  Јане Јанков член на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.