Учество на работилница во Украина

 Во склоп на проектот за водење и Извидништво во Источна и Централна Европа се одржа работилница во Украина – Киев во периодот од 22 до 25 ноември 2007 година.

Оваа работилница ја организираа извидниците од Данска а како домакини беа извидниците од Украина. На работилницата земаа учество извидници од Македонија, Словачка, Латвија, Украина, Данска и претставници на WOSM и WAGGGS. Сите извидници беа поделени во помали групи и се работеше на осум алатки: тренинг за тренери, тренинг за локални тренери, правење рамка за новиот тренинг систем, конструирање и ревизија на новиот тренинг систем, печатени материјали за локални водачи/извиднички лидери, тимска работа практично знаење, долгорочни човечки ресурси за планирање на менаџментот и регрутирање на нови лидери.

Од Македонија учество земаа пет извидници: Златко Ристов од ИО “Димитар Влахов” – Велес, Лазе Тренчев од ИО ”М. М. Брицо” – Скопје, Маја Тодорова од “ПСИО” – Скопје, Филип Ивановски од ИО “Браќа Миладиновци” – Скопје и Зоран Силјановски од “ПСИО” – Скопје. Овие извидници работеа во различни групи на следните алатки:

–   Златко Ристов работеше на долгорочни човечки ресурси за планирање на менаџментот

–  Лазе Тренчев работеше на тренинг за тренери

–  Маја Тодорова работеше на регрутирање на нови лидери

– Филип Ивановски работеше на правење рамка за новиот тренинг систем и конструирањеи ревизија на новиот тренинг систем

–   Зоран Силјановски работеше на печатени материјали за локални водачи/извиднички лидери

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.