Учество на празникот Водици

10923580_10204750315691151_6689560922801734245_nВо рамките на прославата по повод православниот празник Богојавление – Водици на 19.1.2015 год. (понеделник) три здруженија на граѓани во соработка со Градоначалникот на Оштина Велес формираа спасителна единица за Водици 2015 и тоа во состав: извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес,  ОО на Црвен крст – Велес и Вардарска регата “Гемиџии“. Сите три здруженија со повеќе од 50 и луге и опрема  од копно и од  вода дадоа поддршка на сите учесници кои се фрлија во водите  на реката Вардар. Со ова се докажа дека сите партиципиенти во прославата на Водици  2015 ја докажаа својата стручност за дејствување во вода и давање на прва помош.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.