Учество на Младинската онлајн академија

Шест членовите на извидничкиот одред “Димиотар Влахов“- Велес во периодот 17-20 август 2020, земаа учествуваат на Младинска академија, која ќе се реализираше онлајн. Темата на оваа акдемија беше “Слобода на изразување“, а преку понудените 4 модули од кои можеа да избираат, учеснците можељ да се запознаат со вештини за аргументација, онлајн безбедност, креирање на аудио-содржини и пишување на ученички трудови. На оваа академија се креираше Младинската декларација, документ за подобрување на позицијата на младите во нашето општество, а учесниците можеа да избираат од понудените изборни предавања на различни теми од ментално здравје па се до заштита на животната средина и технолошки напредоци.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.