Учество на инструкторска школа во Кањижа

 

На покана на Сојуз на извидници на Војводина, двајца извидници од извидничкиот одред Димитар Влахов од Велес, заминаа на Семинарот за инструктори од прв степен – основен дел, кои се одржува во Кањижа, Србија. Во периодот од 22 до 30 август оваа година на Ангел Радевски и Виктор Таневски кои се единствени преставници од Македонија, им се дава шанса и им е овозможено да бидат во позитивно опкружување, да се здобијат со знаења, вештини и ставови за понатамошно равивање на извидничката организација во Велес и Македонија. Двајцата наши извидници ке имаат можност да ги креираат и да ги планираат нивните понатамошни проектни активности во извидничката организација. За се она што ќе се случува на иструкторската школа ќе ве информираме по нивното враќање.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.