Учество на “Ден на идеи“ во организација на Советот на млади на Општина Велес

sovet mladi2Советот на Млади на Општина Велес организираше  “Ден на идеи”, кој ќе се одржи на 26.09.2015 година (сабота) пред Гимназијата Кочо Рацин. Водени од мотото дека секоја идеја е добра идеја, Совет на млади чуствуваше потреба и одговорност да ги слушне предлозите и идеите на сите млади луѓе и луѓето чија цел е успешен Велес. На овој отворен ден  сите млади од Велес имаа можност да ја дадат својата идеа во областа спортот , здравјето, образованието, кутурата и друго.
Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес на овој отворен ден “Ден на идеи“ учќествуваше со две патроли каде што сите извидници ги дадоа своите идеи кои се насочени во подобрување на живото во Велес. Воедно нашиот член Трајче Темелковски имаше и изкава за регионалната телевизика К1 каде што ја промовираше идејата за создавање на камперски простор во рамките на спортско-рекреатиниот локалите езеро Младост

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.