Учество на верскиот празник Водици

vodici2016_1Во рамките на прославата по  повод православниот празник Богојавление – Водици на  19.1.2016 год. (вторник) три здруженија на граѓани  во соработка со Градоначалникот на Општина Велес и со опрема од општината настапија како  спасителна единица за Водици 2016 и тоа во  состав: извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес,   ОО на Црвен крст – Велес и Вардарска регата “Гемиџии“.  Сите три здруженија со повеќе од 50 и луге и опрема  од копно и од  вода дадоа поддршка на сите учесници  кои се фрлија во осветените  води  на реката Вардар.  Со ова се докажа дека сите партиципиенти во  православната прослава Водици  2016 ја докажаа својата  стручност за дејствување  на  вода и давање на прва помош.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.