Учество на Боренка во Св.Николе

На 21.03.2024 (четврток ), по повод светскиот ден на шумите, беше организирана акцијата за пошумување на опожарени површини Боренка во атерот на селото Богословец, светониколско. Акцијата беше поддрржана од страна на Министерство за земјоделие, шумарство и вододтостонаство, Национални шуми и Regional centre for forestry and rural development, каде што се засадија над 5.000 садници од бор, даб и багрем. Исто така имаше учество од многу извидници кој учествуваа како волонтери на акцијата. Тие извидници доаѓаа од градовите: Скопје, Велес, Св. Николе и Штип. Од нашиот одред зема учество началникот на одред, Иван Гушев.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.