Учество во проектот за “Локална и регионална конкурентност“

заки_лидеНа 31.5.2017 год. (среда) во Сити Хол во Скопје, претставниците на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес  на покана на  Единицата за спроведување на Проектот за “Локална и регионална конкурентност“, а во врска со повикот  за изразување на интерес за “Инвестиции на подгрантови во инфраструктура поврзана со туризмот и поврзувања во дестинациите“ присуствуваа на втората работилница од проектот. Целта на работилницата е обука за поднесување на целосен предлог проект  преку Единицата за спроведување на проектот “Локална и регионална конкурентност”.  Извиднички  одред “Димитар Влахов“ – Велес , аплицираше и е во втора фаза на проектот “Младински рурален хостел”. Целата на работилницата беше детално  разработување  на апликацијата која треба да се достави до 10 јули  2017 год. Подгрантовите за подобрена испорака на туристички услуги и локални економски влијанија (поврзаност и грантови за иновации) се наменети за здруженија на граѓански  организации од туристицкиот сектор, образовни установи, центри за обука како и локалните самоуправ.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.