Туристичкиот потенцијал на Велес

Стопанската комора за Туризам на Македонија, во хотелот Монтенегро во Велес на  28.4.2009 год.(вторник), изврши презентација на активностите на комората. Претседателот на комората, Емил Димитровски при промовирањето на активностите, се осврна на следното:

– езерскиот туризам (езеро Младост)
– транзитен туризам (близина на автопатот)
– манастирски туризам (богата лепеза на манастири и цркви)
– школски туризам (Факултет за туризам и угостителство)
– ловен и риболовен туризам
– планински туризам
– младински рурален туризам

На оваа трибина се разви дебата околу проблемите со кои се соочува Општина Велес како туристички регион. Присутните на оваа дебата беа поздравени од Г-дин Горан Петров, Градоначалник на Општина Велес. Од страна на извиднички одред “Димитар Влахов“ од Велес беше преставен од Ангелче Гушев, кои што се остврна на младинскиот рурален туризам. 

 
 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.