Тридневен излет во Голозинци

Членови од категоријата помлади извидници при извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес во периодот од 26 до 28 март 2010 год. организираат тродневен излет во  извидничкиот центар “Голозинци“ во истоименото село. На овој излет учествуваа  20 извидници кои што мегу другото се подготвуваа за овогодинешниот РАПИ 2010, потоа организираа хајк  до хидросистемот Лисиче, изучуваа дел од програмските барања за РАПИ и реализираа традиционални извиднички активности од типот на шаторизација, чворологија, семафор, морзе.
 
 
 
 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.