Телекомуникациската компанија оне.Вип со поддршка за извидниците во Велес и Македонија

Со Vip Combo Box уредите кои беа доделени во одредите ширум Македонија ќе се воспостави бесплатен интернет пристап за извидничките одреди ширум Македонија, со што ќе им се олесни организацијата и реализацијата на работните активности кои се дел од нивните годишни извиднички програми и планови.
Воедно вакови уреди ќе бидат поставени и во извидничките домови кои ги поседуваат извидничките одреди во Македонија. Така и извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес доби два уреди наменети за во извидничката канцеларија во Велес и еден за извдиничкиот центар “Голозинци“. Со поставување на уред во извидничкиот центар во Голозинци се зголемува и квалитетот на самиот центар. Соработката помеѓу оне.Вип и Сојуз на извидници на Македонија започна за време на 12-та Извидничка смотра која се одржа во охридското село Скребатно, за време на која операторот овозможи целосна мрежна и интернет покриеност, со што беше овозможена подобра и побрза комуникација помеѓу самиот организатор и преку 1.000 учесници на овој светски извиднички настан и на Европската извидничка академија 2018 на која учествуваа повеќе од 200 учесници од 40 европски земји, а за кои оне.Вип обезбеди бесплатни припејд картички, кои на гостите од странство им овозможија да бидат во контакт во секое време и да го истражат главниот град, посетувајќи негови значајни историски и културни објекти, но и модерни локали, од кои истите беа навистина воодушевени. Овој настан беше само поводот и почетокот на поддршката која и понатаму ќе ја пружаат од операторот.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.