Списокот на Инструктори во СИМ

За да старешинството на СИМ има престава во кои извидници било инвестирано и кој извидници го имаат поминато целокупниот систем на обука по вудбеџ системот, се потрудив да им погнам на членовите на старешинствот на СИМ, а помошта е следна….. Еве го официјалниот список на инструктори кои што во рамките на прославата по повод 50 години на СИМ, на 13.6.2004 год. во Домот на АРМ беше извршена промоција на следните извидници во ИНСТРУКТОРИ. Промоцијата ја изврши Чедомир Арсовски, тогашен Началник на Биро на СИМ.

СПИСОК НА ИНСТРУКТОРИ КОИ БИЛЕ ПРОМОВИРАНИ ВО ИНСТРУКТОРИ НА СИМ НА 13.6.2004 ГОД.

ИНСТРУКТОРИ ОД II СТЕПЕН -ПОМOШНИК  ТРЕНЕР

1. АНГЕЛЧЕ ГУШЕВ – ИО "Димитар Влахов" Велес
2. ЧЕДОМИР АРСОВСКИ – ИО "Мирко Милески" Кичево
3. ЈУЛИЈАНА СИМОНОВСКА – ИПО "Галеб" Скопје

ИНСТРУКТОРИ ОД I СТЕПЕН – ИНСТРУКТОР

1. ТОНИ ДАНИЛОСКИ – ИО "Мирко Милески" Кичево
2. СЛОБОДАН ЈАНЕВСКИ – ИО "Браќа Миладиновци" Скопје
3. ЕЛЕНА ХРИСТОВСКА – ИО "Јавор" Скопје
4. ХРИСТИЈАН МИРЧЕСКИ – ИПО "Јадран"  Скопје
5. МАРИЈА РАДЕВСКА – ИПО "Јадран" Скопје
6. ИВАНА НИКОЛОСКА – ИПО "Јадран" Скопје
7. БОГДАН МАНЕВСКИ – ИО "Димитар Влахов"  Велес
8. САШКО НАТОВСКИ – ИО "Димитар Влахов"  Велес
9. АЛЕКСАНДАР НАУМОСКИ – ИО "Бран" Охрид
10.МАРИЈА БОЖИНОВСКА – ИО "Скаут"  Куманово
11.АНИТА ЛОЗАНОВСКА – ИО "Гоце Делчев"  Св. Николе

Епа драги мои пријатели, драги мои браќа извидници членови на старешинството на СИМ, потрудете се да ги повикате лугето кои што беа обучувани да бидат инструктори, лугето кои што сакаа да работат на осовременувањето на извидничкото движење. Можеби некој од овие и не се повеќе активни, но има и луге кои што сеуште се присутни во извидничката организација во Република Македонија. Сега ги знаете, ако неможе Началникот на Биро на СИМ, тогаш вие повикајте ги да работат… да помогнат… да дадат придонес во извидниката организација.

Искрено Ваш
проф. Ангелче Гушев
Пом. тренер во СИМ (втор вудбеџ)

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.