Создадени десет упатства за младински активности

Во рамките на активностите од проектот “Една идеја, еден сон, една цел“ реализиран од страна на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес, од работата на тимовите кои функционираа на трите едукативни кампови произлегоа и пакетот на упатства за реализирање на младински активности (хендаути). Десетте упатства беа креирани од потребата на младите и изработени се на следните теми:

 • Сите за еден, еден за сите
 • Што гледаме ?
 • Бивак
 • Да засадиме дрво
 • Борба против алкохолот и цигарите
 • Да ја запознаеме природата
 • Изработка на кукичка за птици
 • Јака желба
 • Одиме на излет
 • Хајк + пловидба + дружење = забава
  Долгогодишното функционирање на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ на територијата на Општина Чашка преку извидничкиот центар во Голозици придонесува со користење на овие методологии за самоорганизирање на младински активности и зголемено учество на младите во процесот на носење на одлуки како и зајакната соработка меѓу локалните власти и граѓанските организации.

Проектот е поддржан преку проектот “Правна помош и поддршка за зајкнување на капацитетите за застапување и одржливост на локални и граѓански организации“, финансиран од страна на Европската Унија.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.