Советодавни граѓански групи

На 27.1.2009 год. (вторник) во просториите на Фондацијата “Фокус“ се организираше средба за формирање на советодавна група граѓани (СГГ). Главни организатори на средбата беа МВР и ОБСЕ. Овие советодавни групи ќе имаат значење на групи за решавање на проблеми од заеднички интерес на локано ниво.

Овој концепт ке овозможи партнерство преку кои ќе се зајакнат односите помеѓу полицијата и граѓаните, а воедно ќе се подобри и комуникацијата и размената на информации, пред се севкупниот квалитет на живеење.
На оваа средба од извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес учествуваа четворица извидници и тоа Виктор Таневски, Тоше Василевски, Грозданчо Нецинов и Благој Ѓорчевски, кои што ќе бидат составен дел од СГГ.
 
 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.