Собрание на СИМ

Сојуз на извидници на Македонија во Дом на градежните работници во Скопје на 1.11.2009 (недела) го одржа редовното Годишно собрание на сојузот. На ова Собрание се работеше по следниот  дневен ред :
– Отворање на Собранието
– Воведен збор на Боге Спасеновски, Старешина на СИМ
– Избор на работни тела и други процедурални прашања
– Извештај за РИОН 2008 и РИОН 2009
– Извештај од 10 Смотра на СИМ
– Предлог измени и дополнувања на статутот доставени од работната група
– Дискусија и гласање по материјалите
– Затворање на Собранието на СИМ

По дневниот ред треба да се нагласи дека Собранието ги прифати сите предложени извештаи, но донесе и една суштинска измена во Статутот на СИМ и тоа со измената во членот 29 кој гласи. . . Старешинството на СИМ го сочинуваат по еден преставник од Собранието на регистрираните одреди во СИМ, а Старешината е член на Старешинството по функција. . .  (предложен од Ангелче Гушев). Со Овој предлог се постигна да секој регистриран одред има свој преставник во Старешинството на СИМ. На ова Собрание моменталното старешинство заедно со старешината поднесоа оставка , а со тоа се донесе  одлука за одржување на вонредно изборно Собрание на СИМ кое што ке се доржи на 6 декември оваа година. 

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.