… се подготви и сплавот

Во рамките на подготовките на Вардарската регата Гемиџии 2011 почна да се подготвува и нај атрактивниот пловен објект од регатата, сплавот или т.н. гемија која што  беше изработена од вештите раце на постарите ветерани кајакари-гемиџии, а додека финалното исцртување и декорирање го извршија членовите на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ и тоа Благој и Мартин  кои воедно се и дирекни учесници во регатата.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.