Семинар на тема Младите во акција

Семинарот се одржа во хотелот Климетица во Охрид во организација на Фондацијата институт отворено општество – Македонија во период од 22 до 24 ноември 2007 година.

Темата на овој семинар беше Младите во акција се со цел младите да добијат финансиска и техничка поддршка преку нивните НВОи преку проекти ориентирани кон заедниците.
На овој семинар учествуваа 15 младински невладини организации со 30 учесници од Македонија. Од извидничкиот одред Димитар Влахов од Велес земаа учество двајца претставници, Ангел Радевски и Грозданчо Нецинов.
Главна активност на овој семинар беше подготовка на проекти за младинскиа активности, кој воедно содржеа финансиски план и можности за пронаоѓање на средствата.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.