Седми сениорски средби на извидниците од Западен Балкан

Македонската делегација на 7 брѓански средби на Западен Балкан

Во периодот од 22-24.2.2019 год. во Сутоморе (Црна гора), се организираа седмите брѓански (сениорски) средби на извидниците од Западен Балкан. На овие средби учество земаа делегации од извидничките сојузи на Хрватска, Македонија, Србија, Црна гора и Босна Херцеговина. На оваа тридневна средба за учесниците се орагнизираа повеќе темаски панели на кој се разговарше за: создавање на заеднички тим за обука, извидничка лига и систем на заеднички проектни активности и размена на информации помеѓу националните сојузи. Како најдобри начини на продолжување на соработката е креирање на заедничк проек ти. Делегацијата на СИМ беше составена од 18 извидници од извидниките одреди “Димитар Влахов“ од Велес,“ Јадран “ од Скопје и “Крсте Јон“ од Струга. Во составот на македонската делагација од страна на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес беа: Ангелче и Жаклина Гушеви, Богдан Маневски и Ване Сарагиновски.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.