Роберт Баден Пауел за знаењето…..

Вистинското знаење доаѓа од внатре, како резултат на внатрешни процеси. Душата се образува односно се шири одвнатре и неможе да се развива со вештачка примена на напишани упатства и надворешни правила.
 
 
Лорд Роберт Баден Пауел
Основач на Светскиот скаутизам
(од книгата Girl Guiding, стр.185)

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.