Редовно годишно собрание на СИМ

На 15.05.2022 (недела) во ООУ “ЈХ Песталоци“ во Скопје беше организирано редовното Годишно Собрание на СИМ. Се работеше по следниот дневен ред за работата на собранието:

 1. Усвојување на предлог записник од редовно годишно собрание – јуни , 2021 година
 2. Годишен извештај за работата на СИМ (наративен и финансиски извештај)
  a. Канцеларија на СИМ
  б. Извиднички центар Охрид
 3. Примање на придружни членки
  a. ИО Скаут Пелистер – Битола
  б. ИО Даме Груев – Скопје
  в. ИО Младост – Валандово
 4. Тековни процеси и активности
 5. Разно

По усвојување на дневниот ред беа презентирани годишниот извештај за работата на СИМ и
финасискиот извештај на Сојузот на извиднци на Македонија и Извидничкиот центар Охрид.


Во рамките на СИМ за полноправна членка беше примен ИО “Авантуристи“ од Кавадарци, а за
придружни членки ИО “Скаут Пелистер“ – Битола, ИО “Даме Груев“ – Скопје и ИО “Младост“ – Валандово. Во продолжение беа презентирани и тековните активности и проекти на СИМ.
Делегацијата на извидничкиот одред Димитар Влахов – Велес ја сочинуваа: м-р Ангелче Гушев како старешина на одредот, Јордан Бајрактаров – Началник на Биро на СИМ и членовите на одредот: Влатко Влахчев, Жаклина Гушева и Стефан Петровски.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.