Реализирани XXXV Средби на извидници – Велес 2021

Извидничкиот одред “Димитар Влахов” од Велес одбележувајќи го 69 годишното постоење на одредот во Велес и Република Македонија и 70 години извидништво во Велес и Денот на востанието на Македонија, во периодот од 10-11.10.2021 год. во извидничкиот центар “Голозинци“ ги организираше јубилејните традиционалните 35-ти Средби на извидници Голозинци – Велес 2021. Поради здравствените протоколи Старешинството на одредот програмските активности на овие средби ги насочи само кон одредското членство со реализација на едукативни работилници и тим билдинг. На овие средби учествуваа извидници од Велес и Чашка членови на нашиот одред.

Еден коментар

  1. Zdravo dragi izvidnici. Molim da mi javite kako je i gdje je Bore Georgijevski. On je 1972. bio komandant Izviđačke radne brigade!”bratstvo i jedinstvo” Saveza izviđača Jugoslavije na Otoku mladosti kod Šibenika.Bio je izvidnik-partizan. Ja sam iz Osijeka i bio sam vodnik voda “Jazavci” u Izviđačkoj radnoj brigadi “Rade Končar” Saveza izviđača Hrvatske.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.